Median lönen i Sverige och värdet av inkomstförsäkring

Median lönen i Sverige och värdet av inkomstförsäkring

Om vi ser till alla kön och yrken i Sverige är median lönen 24 900 kr före skatt dvs ca 19 000 kr netto. Redan här bevittnar vi att en inkomstförsäkring lönar sig, man behöver inte tjäna kopiösa summor pengar för att det ska ge avkastning utan så länge din lön överstiger 18 700 kan denna försäkring göra livet mycket enklare.

Faktum är att idag tillåter de flesta inkomstförsäkringar dig att behålla 80% av din totala lön upp till 60 000 kr i månaden i vissa fall upp till 160 000 kr i månaden med vissa aktörer på svenska marknaden. Givetvis kan det vara smartast att först se till sitt fackförbund och senare till den privata sektorn.

Hur man än ser på det kan inte undanbe faktumet att a-kassan inte riktigt kan fylla tomrummet när man blir arbetslös, igallafall inte för medelsvensson. Det krävs mer för att stimulera den svenska arbetsmarknaden och något vi förhoppningsvis kommer se mer av inom en snar framtid.

Det är inte nödvändigtvis så att a-kassan behöver höjas, men fler behöver få upp ögonen för de alternativ som finns för även de i den privata sektorn. har man en längre anställning ska man ha rätt till en sund ersättning i upp till 200 dagar, dvs 80% av ens grundlön och inte en krona mindre.

A-kassan är helt klart bristande men det är inte utbudet av inkomstförsäkringar på markanden, ta kontakt med ditt fackförbund redan idag och se vad de kan erbjuda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *